Chili Chokoladekage

 

9 pasteuriserede æggeblommer

9 pasteuriserede æggehvider

250 gram smør

250 gram flormelis

250 gram mørk chokolade, min. 57%

1½ syltet Toftegaard’s citronchili eller 1 syltet Jalapeno (efter temperament)

100 gram mørk chokolade

 

Smør + chokolade smeltes i vandbad.

Æggeblommer + flormelis piskes hvidt.

Æggehvider piskes stift.

Chokolade + æggemassen vendes med de stift piskede æggehvider.

½ af massen bages i en alm. bradepande eller springform ved 160 grader i cirka 35 minutter. Den anden ½ del af massen vendes med de 100 gram smeltet chokolade samt chilien skåret i meget fine tern.

 

Den bagte chokolade bund køles af. Chokolademassen med chili fordeles på hele kagen. Kagen sættes på køl mindst 4 timer før servering, så den er nem at skære ud. Overdrys den med frisk chili evt. i passende styrke. Det er lækkert og meget dekorativt. Andet tilbehør: is, chilisorbet!